Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
_VAR_Naam medewerker(Vereist)
Voornaam
Achternaam
Kan ik jullie wel helpen?(Vereist) Wij spreken goed Nederlands en zijn woonachtig en staan ingeschreven in Nederland (geen briefadres)
Wij zijn 18 jaar of ouder en hebben een geldig legitimatiebewijs en de Nederlandse nationaliteit
Wij zijn ongehuwd en niet geregistreerd als partner en wonen samen of gaan samen wonen
Wij nemen samen en zelfstandig deel aan dit adviesgesprek
Wij hebben beiden alleen gezamenlijke kinderen of geen kinderen
Wij hebben GEEN kinderen uit een eerdere relatie
Wij zijn partners/hebben een liefdesrelatie
Wij beseffen dat we de akte moeten tekenen op het notariskantoor in Alkmaar
ja, wij voldoen aan al deze voorwaarden. Laten we verder gaan!
Wat doe je in het dagelijks leven 1 ?(Vereist) Ik ben
En wat doe jij 1 ?(Vereist) Ik ben
Hebben jullie kinderen?(Vereist) Is één van jullie (of beiden) eerder gehuwd geweest?(Vereist) of een geregistreerd partnerschap aangegaan
Ontvangt één van jullie (of beiden) partneralimentatie?(Vereist) Betaalt één van jullie (of beiden) partneralimentatie?(Vereist) Willen jullie de kosten op deze manier samen dragen?(Vereist) Ik kan je alleen verder helpen met het samenstellen van een samenlevingscontract als jullie deze vraag met Ja kunnen beantwoorden. Kunnen jullie dat niet? Dan is een online adviesgesprek niet geschikt voor jullie situatie.
ja, wij zijn bereid in elkaars levensonderhoud te voorzien naar evenredigheid van ons inkomen
Bouwen jullie pensioen op/hebben jullie pensioen opgebouwd?(Vereist) ouderdomspensioen of een vergelijkbare pensioenvoorziening
Hebben jullie een overlijdensrisicoverzekering of gaan jullie een verzekering afsluiten?(Vereist) ook wel levensverzekering genoemd
Heeft één van jullie in het verleden een koopwoning gehad?(Vereist) Niet de woning waarin jullie wonen of gaan wonen
Waar gaan jullie wonen of wonen jullie in?(Vereist) wat is jullie hoofdverblijf de komende jaren
Heeft één van jullie meer geld betaald bij de aankoop van jullie woning?(Vereist) We nemen een extra regeling op indien dit het geval is. Wij verwijzen hierin naar jullie eigen (bank)administratie. Bij het tekenen van de akte geven we een toelichting hoe hier mee om te gaan in de praktijk.
Het is verstandig advies in te winnen bij een financieel, fiscaal of hypotheekadviseur inzake de fiscale en financiële gevolgen van een samenlevingscontract. Wellicht is het nodig een draagplichtovereenkomst te laten opstellen door een adviseur, bijvoorbeeld indien dit niet jullie eerste koopwoning is.
Wat hebben jullie naast inboedel in gemeenschappelijk eigendom?(Vereist) In het samenlevingscontract nemen we op dat inboedel (meubels, keukenspullen, wasmachine, etc.) gemeenschappelijk eigendom zijn, tenzij jullie onderling afspreken dat bepaalde inboedelgoederen privé blijven.
Willen jullie een lijst opstellen met privé bezittingen en schulden?(Vereist) jullie kunnen zelf een lijst opstellen en mailen naar familierecht@dpon.nl . Verstuur deze lijst uiterlijk twee werkdagen voordat jullie gaan tekenen .
Willen jullie een verblijvingsbeding opnemen?(Vereist) Hiermee gaan bij overlijden van één van jullie alle gemeenschappelijke zaken naar de achterblijvende partner (de langstlevende).
Willen jullie elkaar opgeven voor het partnerpensioen?(Vereist) Dit betreft het nabestaandenpensioen, het pensioen dat jouw partner ontvangt nadat je bent overleden. In een samenlevingscontract is het niet automatisch geregeld dat partners recht hebben op het delen van partnerpensioen. Het partnerpensioen is een vorm van nabestaandenpensioen dat door pensioenfondsen of verzekeraars wordt geboden aan de partner van een overleden persoon.
Het gaat niet om het ouderdomspensioen.
Willen jullie elkaar over en weer een medische volmacht geven?(Vereist) Je partner krijgt ook (naast familie) de bevoegdheid om namens jou te beslissen over medische zaken wanneer je daar zelf niet meer tot in staat bent en heeft toestemming om je medische dossier in te zien.
Willen jullie een mediation clausule opnemen?(Vereist) Indien jullie een conflict hebben, zal eerst geprobeerd moeten worden dit op te lossen door middel van mediation. Jullie kunnen dan niet direct een advocaat inschakelen, dit voorkomt dat het uit de hand loopt.
Willen jullie ouderdomspensioen delen na einde van het samenwonen?(Vereist) Als samenwoners uit elkaar gaan, wordt het opgebouwde ouderdomspensioen niet standaard verdeeld. Beide ex-partners houden het ouderdomspensioen wat zij hebben opgebouwd. Het ouderdomspensioen bouw je voor jezelf op. Binnen relaties met één inkomen kan een pensioentekort ontstaan voor degene die tijdens de relatie zelf geen pensioen heeft opgebouwd. Je kunt ervoor kiezen om het tijdens het samenwonen opgebouwde ouderdomspensioen met elkaar te delen na het einde van de relatie.
Willen jullie partneralimentatie afspraken opnemen?(Vereist) Samenwoners (ongeuwd en niet geregistreerd als partner) hebben geen recht op partneralimentatie . Indien de samenleving anders dan door overlijden eindigt kun je er voor kiezen om de wettelijke regels die gelden voor gehuwde partners toe te passen. Er kunnen dan over en weer alimentatie aanspraken ontstaan als één van jullie aanspraak maakt op alimentatie.
Wie erft indien jullie binnen 1 jaar na elkaar zonder achterlating van kinderen overlijden?(Vereist) Met dit testament benoemen jullie elkaar en eventuele kinderen tot erfgenamen.
In het geval jullie binnen 1 jaar na elkaar komen te overlijden zonder achterlating van kinderen/afstammelingen, willen jullie in dat geval jullie nalatenschap over jullie beider families verdelen (50/50)?
Willen jullie naast elkaar nog een andere (opvolgend) executeur benoemen?(Vereist) Een executeur zorgt dat je nalatenschap goed wordt afgehandeld. Dat kan iedereen zijn: een familielid, een goede vriend of een notaris. Als jullie zelf geen executeur meer kunnen zijn kun je een opvolgend executeur benoemen.
Naam
Voornaam
Achternaam
Willen jullie een voogd benoemen voor eventuele minderjarige kinderen?(Vereist) Een voogd is er voor de opvoeding en verzorging van jullie kinderen als jullie beide zijn overleden. Een voogd kan iedereen zijn: een familielid, een goede vriend of iemand anders. Als je nu geen voogd kan bedenken is dat geen probleem. Een voogd kun je altijd laten toevoegen aan je testament.
Naam van jullie voogd (zoals vermeld op je identiteitsbewijs)
Voornaam
Achternaam
Naam van jullie tweede voogd (zoals vermeld op je identiteitsbewijs)
Voornaam
Achternaam
Willen jullie een bewind instellen over de erfdelen van eventuele kinderen?(Vereist) Een bewindvoerder regelt de financiële zaken en beheert het erfdeel van de kinderen tot een bepaalde leeftijd.
Met bewind kun je ervoor zorgen dat een kind pas op een latere leeftijd dan 18 jaar over zijn erfenis kan beslissen, bijvoorbeeld vanaf 23 jaar.
Willen jullie een uitsluitingsclausule opnemen in jullie testamenten?(Vereist) Een uitsluitingsclausule bepaalt dat een erfenis niet in een huwelijksgemeenschap van de erfgenaam valt bij overlijden of echtscheiding (harde uitsluiting). Zo wordt voorkomen dat het vermogen door een huwelijk (of partnerschap) gemeenschappelijk bezit wordt van bijvoorbeeld jouw kind en zijn/haar partner.
In geval van een milde uitsluiting sluit je de partner van een erfgenaam alleen uit wanneer het huwelijk van de erfgenaam eindigt door echtscheiding.
1 , wat is je volledige naam?(Vereist) (zoals vermeld op je identiteitsbewijs)
Voorna(a)m(en)
Tussenvoegsel
Achternaam
1 , wat is jouw volledige naam?(Vereist) (zoals vermeld op identiteitsbewijs)
Voorna(a)m(en)
Tussenvoegsel
Achternaam
1 en 1 , zijn onderstaande punten juist?(Vereist) Wij gaan akkoord met de AVG en Algemene Voorwaarden
Wij hebben een bewuste en weloverwogen keuze gemaakt bij het beantwoorden van alle vragen.
Wij hebben alle vragen naar waarheid beantwoord
Wij hebben geen onjuiste/onvolledige informatie verstrekt
Wij hebben verder geen advies nodig voor de aanvraag
Wij beseffen dat we de akte moeten tekenen op het notariskantoor in Alkmaar ja, dat klopt allemaal!
Hoe willen jullie de akte ontvangen na het tekenen?(Vereist) je ontvangt een afschrift (soort van kopie) van de akte